Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Ribes uva-crispa Lady Late | rode kruisbes | Ø 11 cm

€ 7,99 (inclusief btw 9%)
Op voorraad - Levertijd 2 werkdagen
Specificaties
Productcode F3605
EAN code 8717755069153
Bruto gewicht 2,00 Kg
Hoogte 60 cm (inclusief pot)
Potmaat 11 cm x 11 cm
Inhoud pot 1,7 Liter
Levertijd 1-2 werkdagen
Omschrijving

Ribes uva-crispa Lady Late

Rode kruisbes
Een lekkere (bijna) doornloze rode kruisbes met een zeer goede productie. Het 1-jarige hout is doornloos. Het oudere hout vormt wel doornen, bij juiste snoei is er geen oud hout. Geeft grote donkerrode vruchten met een goede smaak. Late pluktijd. Bestuiving: zelfbestuivend. Snoeien: draagt op 1-jarig hout. Grondscheuten (takken die vanuit de grond rondom de plant groeien) wegnemen. Verticale oude takken wegknippen tot 10 cm boven de grond, waar zich het jaar erna weer nieuwe scheuten vormen. 

Bemesting
Lady Late houdt van humusrijke grond met een jaarlijkse toediening van kalium. Goed resistent tegen meeldauw.

Bewaren
Kruisbessen kun je het beste, enkele dagen, uitgespreid in de koelkast bewaren.

Schoonmaken
Was de kruisbessen vlak voor serveren en verwijder de kroontjes. De schil van de kruisbes kan je gewoon opeten, net zoals bij de druif.

Consumptie
Kruisbessen zijn zo uit de hand te eten. Sommige mensen zuigen de kruisbessen uit, vanwege de ietwat stuggere schil. Kruisbessen hebben geen pit.
Kruisbessen zijn bijzonder geschikt voor het maken van jam en compôte. Ook is de kruisbes lekker om toe te voegen aan de traditionele appeltaart.

Voedingswaarde
Kruisbessen zijn heel gezond. Ze bevatten namelijk veel goede voedingsstoffen zoals vitamine C, B1, B2, B3, B6, E, kalium, calcium, magnesium, ijzer, zink en fosfor. De vrucht zorgt voor versterking van de hartspier. Ook zijn de kruisbessen goed tegen ontstekingen en voor het imuunsysteem.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

Facebook Twitter Linkedin